Serveis de suport integrals

Amb la garantia que comporta externalitzar els serveis de suport amb Mediterránea, la seva organització pot reduir almenys 10% els costos el primer any, i fins a 4% de manera sostinguda els quatre anys següents.

Persones motivades, processos eficients, un sol interlocutor

En la nostra fundació hem considerat que les persones són l'eix de l'èxit de les operacions que duem a terme cada dia a casa dels nostres clients. Els processos que Mediterránea ha desenvolupat al llarg dels anys amb l'experiència diària, en la prestació de serveis de suport i restauració, ens serveixen per satisfer els nostres usuaris i mantenir una millora contínua de la nostra empresa i la qualitat de serveis que prestem.
Gràcies al nostre model integrat, el client té un sol interlocutor amb plena capacitat de decisió. Aquest supervisor dels serveis coordina els equips de persones (de Mediterránea) que presten els serveis de suport al nostre client, amb el suport de sofisticades eines de mesurament i control (CAFM) amb què es pot informar de totes les novetats i incidències dels nostres serveis en qualsevol moment Una sola factura, un sol interlocutor.

logo